DOLAR 38,4292 0.2%
EURO 43,8350 -0.02%
ALTIN 4.099,20-0,71
BITCOIN %
İstanbul
13°

PARÇALI AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Diyar Web Tasarım Banner
Sağlıklı akşam yemeği
44 okunma

Sağlıklı akşam yemeği

ABONE OL
25 Eylül 2024 08:46
Sağlıklı akşam yemeği
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Herkese merhaba. İdilika’nın Mutfağı’nda bugün yine yemek yetiştirme telaşı var. ‘Hem pratik hem de lezzetli ne yapsam?’ diye düşünürken aklıma bu 3 tarif geldi. Umarım beğenirsiniz. Bugünlük benden bu kadar. Bana istediğiniz zaman idilikaninmutfagi@ sabah. com.tr adresinden ulaşabilirsiniz. Mutlu sofralarda buluşabilmek dileği ile.

SOSLU LEVREK

MALZEMELER

1 kg. levrek
1 adet limon suyu
Yarım su bardağı soya sosu
4 diş sarımsak
Karabiber
YAPILIŞI: Bir kasede limon suyunu, soya sosunu, karabiberi, dövülmüş veya rendelenmiş sarımsağı karıştırıyoruz. Bu karışımı temizlenmiş ve dilimlenmiş levrek üzerine boşaltıp karıştırıyoruz ve 30 dakika buzdolabında bekletiyoruz. Levrekleri yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizip kalan karışımı üzerine gezdiriyoruz. Önceden ısıtılmış fırında 200 derece sıcaklıkta levrekleri üzeri kızarıncaya kadar pişiriyoruz.

AVOKADOLU KABAK ÇORBASI

MALZEMELER

4 kabak
1 avokado
4 yemek kaşığı buğday unu
Zeytinyağı
1 kutu konserve mısır
1 su bardağı süt
Tuz
YAPILIŞI: Unu yağ ile kavuruyoruz. Kabakları rendeleyip soteliyoruz. Avokadoyu dilimleyip ekliyoruz. Üzerine tuzu ve suyu ekleyip 10 dakika kaynatıyoruz. Mısır ve süt ilave edip blenderdan çekiyoruz. Kıvamını bulana kadar pişiriyoruz.

KARAMELLİ SÜTLÜ TATLI

MALZEMELER
1 lt. süt
80 gr. tereyağı
1 su bardağı un
1 su bardağı şeker
2 paket vanilya
KARAMEL SOS:
1/2 su bardağı şeker
1.5 su bardağı su
1 yemek kaşığı nişasta
1 tatlı kaşığı tereyağı
1 paket vanilya
YAPILIŞI: Öncelikle tereyağını bir tencereye alıp eritiyoruz. Üzerine unu ekleyip kokusu çıkana kadar kavuruyoruz. Sonrasında sütü ekleyip çırpıcı yardımıyla hızlı bir şekilde çırpıyoruz. Muhallebiyi ocağa alıp, sürekli karıştırarak göz göz oluncaya kadar pişiriyoruz. Üzerine toz şekeri ilave edip birkaç dakika daha kısık ateşte pişirip ocaktan alıyoruz. İki paket vanilya ekleyip soğumaya bırakıyoruz. Karamel sosumuz için; bir tavaya şekeri koyup iyice eriyene kadar kısık ateşte bırakıyoruz. Eriyen şekerin üzerine yarım bardak suyu ekliyoruz. Ayrı bir tarafta nişastayı bir bardak suyla açıyoruz. Karamel sos sıvı kıvam aldıktan sonra üzerine nişastalı suyu ekleyip çırpıcı yardımıyla karıştırarak pişiriyoruz ve üzerine bir paket vanilya ile tereyağını ekliyoruz. Sosu, soğuyan muhallebinin üzerine döküyoruz.

Haber Kaynak : SABAH.COM.TR

“Yayınlanan tüm haber ve diğer içerikler ile ilgili olarak yasal bildirimlerinizi bize iletişim sayfası üzerinden iletiniz. En kısa süre içerisinde bildirimlerinize geri dönüş sağlanılacaktır.”

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
adana escort ankara escort İstanbul Escort Gaziantep Escort Antalya Escort İstanbul Escort beylikdüzü Escort esenyurt Escort deneme bonusu veren siteler deneme bonusu veren siteler şişli Escort Avrupa Yakası Escort bakırköy escort esenyurt escort beylikdüzü escort avcılar escort beylikdüzü escort esenyurt escort şirinevler escort bakırköy escort şişli escort taksim escort порно видео betpuan betpuan betpuan alanya escort casino siteleri slot siteleri Mariobet Mariobet Giriş istanbul escort Antep Escort İzmit Escort

SKYPE: live:d434eb2001a206b2